oogachakka
®
Hem Testa spelet direkt Nyheter Kommande boxar Namnet oogachakka® Köp spelet här TV4 och spel-
testarnas betyg!
Årets sak 2009 Kontakta oss Bildmaterial
Människor blir garanterat glada när de sjunger och spelar oogachakka®! Längst ner på sidan finns en sammanfattning av alla positiva omdömen oogachakka® har fått i media.

Martina Haag tipsar om att oogachakka® piggar upp i höstmörkret

    Martina Haag tipsar om oogachakka

Tilde de Paula och Martina Haag samtalar och testar spelet:
"Ett litet spel som heter oogachakka® - väldigt, väldigt roligt! Lätt att lära sig, och man kan spela hur många som helst eller bara två. Inte så mycket för barn eftersom det är "way back"-låtar, men de blir ju upplivade av att föräldrarna står och sjunger i köket..."

Martinas konkreta lyckotips för hösten:
"Jag tycker att man ska bjuda hem folk, så slipper man gå ut. Nära vänner som inte bryr sig om att man fortfarande går i mjukisbrallor när de kommer. Och så lagar man mat ihop och så står man och hackar och så kan man spela det här sångspelet."

TV4 Nyhetsmorgon, 25 oktober 2009

Bjud in till popkväll

Sänk Idol, Sing-a-long och Så ska det låta i glömskans hav. Det här är mycket roligare! SMS:a tjejgänget att dra på sig scenkläderna och utlova en lång och sjukt kul lilla julafton - i form av en popkväll. Du behöver inte kunna sjunga särskilt bra, bara vara lite smått förälskad i popkultur från 1950-talet och framåt ... Dela upp er i två lag. Lag ett påbörjar en sång vars första rad de har läst på ett kort, lag två fortsätter och vinner kortet om deltagarna kommer på rätt text. Till er hjälp finns spelet oogachakka® på Designtorget, 199 kr.

Cosmopolitan, december 2009

Cosmopolitan

Toppbetyg!

Betyg: 6

oogachakka® är ett enkelt, snyggt och resvänligt musikspel för alla, men framför allt vuxna och äldre barn, eftersom det kräver att man har hört en hel del låtar.
En textsnutt till 300 svenska och utländska låtar finns på lika många kort. Efter att man delat upp sig i två lag, man kan vara flera i samma, får ena laget sjunga den inledande textraden och sedan är det upp till motståndarna att komma på fortsättningen.

Man kan köra med "snällregler" och ge rätt när de flesta orden är rätt eller på "blodigt allvar" då varenda ord ska vara rätt för att få kortet. Man kan också dela ut stilpoäng för att uppge artist, kompositör och årtal. Fakta finns så det är helt upp till sällskapets förkunskaper. Flest kort vinner.
Låtarna är sådana som de flesta känner till, men ibland blir det bara hjärnsläpp! Det kan bli en del sprudlande frustration men alltid mycket skratt som passar lika bra till släktmiddagen som kompisfesten.
Formatet med de tre små askarna gör det också till ett givet spel på resan. Är resan lång och korten tar slut kan man alltid hitta på låtar på egen hand.
Ett bra pris för ett användbart och roligt spel som därför får toppbetyg!

Nya Wermlands-Tidningen,
12 december 2009

        Nya Wermlands-Tidningen

Härlig stämning

Regler: Lätta
Skrattnivå: Hög
Irritationsnivå: Låg

Sångspel som skapar härlig stämning med personer som tycker om att sjunga.
Betyg: 4

Barometern, 5 december 2009

Reglerna kan inte vara enklare

Regler: Lätta
Skrattnivå: Hög
Turnivå: Medel
Spelidé: Musikspel
Betyg: 5

Kommentar: Reglerna kan inte vara enklare och med rätt lag blir stämningen hög. Man behöver inte kunna sjunga, det blir roligt ändå. Minns man inga sångtexter, bör man dock spela något annat!

Helsingborgs Dagblad, 30 november 2009

Svenska schlager

Julklappstips!

Du behöver inte kunna sjunga särskilt bra - bara vara lite förälskad i popkultur från 50-talet och framåt och gilla att spela spel.
Dela in er i två lag. Lag ett påbörjar en sång vars första rad de läst på ett kort, lag två fortsätter och vinner kortet om deltagarna kommer på rätt text. Till er hjälp finns spelet oogachakka® på Designtorget, 199 kr.

Land, 27 november 2009

Roligt spel för sångentusiaster

Betyg: 4
Vuxenspel, för 2 eller flera lag

Kortspel där ena laget sjunger en textrad ur en sång. Det andra laget ska fortsätta där första laget slutar. Roligt spel för sångentusiaster.

Metro, 1 december 2009

Metro

Bra spel för blandat sällskap

Vuxenspel
Lag
Valfri speltid
Betyg: 4

Omdöme: Bra spel för blandat sällskap. Lätta regler. Två lag tävlar om låttextkunskap. Ena laget läser början på en text och det andra laget fyller i fortsättningen på texten. De som gissar rätt får ett kort. Den som fått flest kort när korten är slut har vunnit. Ganska roligt men det var för många äldre låtar med. Passar bättre för 40-åringar än 18-åringar.

Gefle Dagblad, 6 december 2009

Roligt för dig som gillar att sjunga!

Roligt för dig som gillar att sjunga! Ena laget börjar sjunga första strofen på ett av korten om det andra laget kan den korrekta förtsättningen vinner de kortet.
Betyg: 4
PERFEKT I BILEN

Norrköpings Tidningar/Östgöta Correspondenten, 28 november 2009

Mycket bra spel för musikglada

Rek ålder: Ej uppgett, men mer ett vuxenspel än barnspel
Rek antal spelare: Lagom till två lag
Betyg: 4

Speltillverkaren slår fast att här bjuds på enklast tänkbara regler - en hög med spelkort, två lag. Ena laget sjunger första strofen och det andra laget ska sjunga nästa strof om de kan den. Då vinner de kortet. Flest kort vinner. Och visst är det enkelt - till synes ...

För vissa uppkomna situationer nämns inte i spelreglerna, och ställer till lite huvudbry. I stället uppmanas spelarna lekfullt att hitta på egna regellösningar. Så det gjorde vi.

Ett mycket bra spel för musikglada i blandade åldrar. Någon sångröst är inte nödvändig, men gärna ett intresse för låttexter från olika decennier.

Enkelt och roligt och befriande liten förpackning.

Sundsvalls Tidning, 29 november 2009

Kan bli ett riktigt partyspel

Ålder: Ingen åldersgräns
Antal spelare: Två lag

Spelidé: Fyll i textraden, som Singing Bee på tv. Det ena laget sjunger första raden och motståndarlaget ska fylla i av full hals. Om motståndarlaget klarar textraden vinner de kortet och turen går över till det andra laget. Snabbt och enkelt.

Spelet: Bra med kortspel, snyggt, enkelt, tar ingen plats, förvaringslådan borde vara av mer hållbart material.

Så tyckte vi: Mycket bra och enkla regler, skrivna med humor. Spelet passar för vuxna eller unga vuxna som tycker om att sjunga och som har ett visst hum om låtar och låttexter. Spelet går snabbt och kan bli ett riktigt partyspel som man kan utveckla själv. Det är en bra blandning på låtarna, allt från How will I know med Whitney Houston till I en sal på lasarettet. Frågan är hur många gånger man kan spela spelet. oogachakka® innehåller 300 olika låtar men under en kväll sjöng vi igenom de flesta av dem. Korten kan dock användas på andra sätt, som placeringskort eller i andra kreativa partysammanhang.
Betyg: Tre

Sydsvenska Dagbladet, 25 november 2009

Kul på tjejmiddagen

Ooa hela natten eller på bilresan

Mitt första intryck ar att det här är ett analogt Singstar. Det är inte riktigt sant, men mer analogt kan det knappast bli.

Två lag/två personer tävlar mot varandra. Lag ett drar ett kort och sjunger helt enkelt den första delen av sångtexten som finns på kortet. Lag två ska ta vid och sjunga vidare där ettorna slutar.

Låtarna är verkligen varierande och det här kan vara kul på tjejmiddagen eller kanske på bilresan.
Betyg: 3

Ystads Allehanda, 12 december 2009


Recensenternas betyg i korthet

Copyright © 2010 | oogachakka® är ett registrerat varumärke.